Dag 14: Monsterhunden Buddah


Mammas lilla monster det är vad Buddah är ibland. Men idag har varit en stor dag för en liten valp; Buddah harvarit med Matte och Mommo ute på Skeppsholmen och gått en långpromenad. För Buddah del blev det givetvis magtaxi mestadels av vägen men på Skeppsholmen fick han faktiskt gå lite lös på de stora gräsmattorna. Mycket intressanta lukter tyckte Buddah som provade att äta andskit så Matte fick kasta sig ned på knä och mitt framför en stor grupp turister brotta ned en ovillig bullterrier valp för att sedan gräva ut massa bajs ur munnen på honom. Matte tror inte tursiternas lunch smakade lika bra efter den upplevelsen, men det var komiskt så här i efterhand.

Sedan gick Matte och Mommo till Häst coh Hund-huset med Buddah för att inhandla lite bra grejer. Det blev två tuggben, en ny leksak som piper (Glen hade en som Buddah blev så förtjust i att han tjatade på Matte om en egen), och två olika aktivitetsbollar. Vad som helst att sysselsätta en liten valp med när han är inne mitt i ett bullfnattanfall.
dd
Personalen på Häst&Hund är... Speciell. Tjejen som jobbade var jättetrevlig medan ägaren var butter. Sedan kom det fram en gammal man som glatt hälsade på Buddah men blev riktigt otrevlig när Matte berättade att han var en miniatyrbullterrier. Mannen anklagade Buddah för att vara ett mindre monster som njöt av att bita ihjäl andra hundar varpå Matte lite ironiskt svarade att det enda Buddah njöt av att bita på var köttbullar och tuggben. Nåja...

Imorgon ska Buddah och Matte åka och träffa Glen och Glens matte! Perfekt tycker både Buddah och Matte av två helt olika anledningar. Buddah för att han får någon att leka med, Matte för att hon får tid att prata med en trevlig person utan att Buddah hittar på dumheter. Annars så har dagen varit givande, familjen har fått emntalt stöd av Andreas och Anna (Buddahs uppfödare) som kommit med goda råd och sympati. Buddah är ingen omöjlig hund men ibland lider han av extrem överenergi. Men det ska vi nog kunna råda bot på, en sak i taget bara.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0