Vi utvecklas.

Vare sig Buddah eller matte har skrivit på länge, det är egentligen ingens fel.
Matte har bara inte haft inspiration trots att det har hänt jättemycket.
Så vart ska man börja...?

Vi kan börja med att vare sig matte, Buddah, Glenn eller Glenns matte fick delta i Svenska Bullterrierklubbens inofficiella TROPHY o OPEN SHOW. Det var trist men valparna var tydligen för unga, något man tycker att de hade kunnat precisera på sin hemsida kanske. Dessutom ringde en rätt otrevlig kassör till matte och var allmänt svår på alla möjliga sätt. Man blir så irriterad på administrationspersonal.

Sedan så var matte dagmatte åt Glenn i två veckor, det var både roligt och ansträngande. Buddy och Glennish ville leka hela Hela HELA tiden. Vilket gjorde att båda fick blödande sår och var tvugna att hållas isär till de båda valparnas irritation och mattes huvudvärk. Sedan började valpkursen, både Buddah, Glenn och Frank (en ny brorsa) var anmälda till samma kurs. Totalt bestod valpgruppen av en jakt Labrador, en Amstaff, en Whippet och tre Bullar. Kursen vi gick stod Hundakademin för och var bra och jättetrevlig. Buddah och matte fick diplom trevligt nog.

Sedan har Matte och Buddah övat jättemycket på alla möjliga typer av övningar. Vi har massor av kontaktövningar som vi kör med varenda gång vi går ut. Nu får Buddah också gå praktiskt taget hela tiden lös med kopplet hängande som "Livlina" ifall någonting verkligen skulle gå snett. Och det går bra, Buddah håller sig till Matte och har lyckats stå emot många frestande saker så som barnvagnar, barn, barn på cyklar, barn på rullbrädor och vissa hundar. Det finns dock en sak Buddah inte kan stå emot what so ever och det är katter. Kattjävlar. Varför kan människor inet bara ha innekatter i ett så här pass traffikerat område? Hur dum får man liksom bli? En annan grej är att Buddah har svårt att stå emot personer som nyser. Nysande människor är intressanta människor och bör därmed genast undersökas. Till mattes stora förtret.

dsa

Badandet av Buddah går dessutom också bättre och bättre. Buddah är nämligen överförtjust i vårt badrum som har golvvärme. Buddah som är en bekväm valt älskar golvvärme och ligger gärna inne i badrummet så fort han får chansen. Med andra ord är det Buddah och Matte som tillbringar mest tid inne på toaletten. Matte som sminkar sig/fixar håret och Buddy som oftast gosar omkring på en handduk som så lägligt brukar ligga på golvet. Myspys.

Så att få in hunden i badrummet är sällan eller aldrig ett problem, dit in vill han självmant.
Problemet ligger snarare i att få in hunden i duschen, man får helt enkelt lyfta in honom.
sedan kommer själva problemet med vattnet som Buddah anser vara den värsta av tortyr.
Vatten från himmlen är uppenbart inte roligt, i vilken form det än kommer som. Dock duschade matte och Buddah tillsammans för någon dag sedan och då var vattnet lite varmare än normalt. Dett gick verkligen hem i stugan, värme är alltid uppskattat och Buddah vad glad och nöjd. Nu har matte också inhandlat ett specielt valpschampo vid namn "Fluffy Puppy" (mycket hardcore) som garanterat ska vara skonsamt mot valpens päls, hud och ögon ifall det skulle stänka lite.
Buddahs mamma... Jag menar matte... är mesig som få.



RSS 2.0